duminică, 29 mai 2011

Momente unice in viata ...


Momente unice in viata ...


Uneori viata te poarta pe carari necunoscute, unele mai anevoioase, altele mai usoare, mereu in speranta ca te va face sa iti dai seama ce este cel mai important pentru tine si mai ales ce iti doresti tu cel mai mult de la ea, de la viata.

In timp, persoanele cresc, din punct de vedere fizic, si se maturizeaza, sau cel putin asa ar trebui, atunci au de-a face cu diferite situatii ce le pun la incercare. Nimeni nu ramane la fel, asa cum s-a nascut, nici cu mintea si nici cu sufletul. Care sunt lucrurile care ne marcheaza intr-o viata? Ce ne schimba pe noi oare atat de munlt, incat la un moment da, sa te decizi ca trebuie sa schimbi macazul si sa o iei in alta parte.

Tind sa cred ca oamenii sunt cei care ne formeaza, pe de-o parte caracterul, iar pe de alta parte personalitatea cu tot ceea ce inseamna dorinte. Cei care ne sunt aproape ne fac atat bine cat si rau, cei care ne iubesc, ne iubesc pentru ceea ce suntem si pentru ceea ce ne dorim sa fim, fara piedici, fara jughineli si alte rautati posibile. La fel se intampla si cu cei invidiosi sau rautaciosi, care daca doresc sa iti faca rau o vor face indiferent de moment, de imprejurare de tine.

Se spune ca esti ceea ce vrei sa fii, mai ales daca ajungi mereu la momentul si la locul potrivit. Dar ce se intampla cand nu este asa, cand esti mereu contra timp, contra a ceea ce ar trebui sa reprezinte viata ta. Cand te gandesti ca lucrurile din jur te schimba tinzi sa fii superficial, poate materialist, poate prea departe de scopul vietii. Insa cand esti "ceea ce oamenii din jur te formeaza" ajungi sa devii mandru de prieteni, de familie, de colegi, ... sa te bucuri ca traiesti, ca ai parte de suisuri si coborasuri si mereu iti este cineva alaturi!

Nu uita ca esti ceea ce vrei sa fii; mai mult ceea ce alegi sa fii, pentru ca prietenii mereu ti-i vei alege! Iar atunci cand esti sigur de ei, pastreaza-i pentru o viata, pentru ca ei vor fi insula pe care te vei refugia atunci cand drumurile tale se vor surpa ...

Niciun comentariu: